ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваМінагрополітики: нові нормативні зміни в галузі бджільництва мають повністю відповідати вимогам ЄС
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Мінагрополітики: нові нормативні зміни в галузі бджільництва мають повністю відповідати вимогам ЄС

 Заходи з профілактики отруєння бджіл, нові вимоги до транспортування бджіл та методику відшкодування збитків,

завданих внаслідок збройної агресії рф, обговорили на вебінарі під головуванням першого заступника Міністра агрополітики Taras Vysotskyi.
 Захід організовано Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з Всеукраїнською асоціацією громад.
 Як зазначив Тарас Висоцький, проведення таких тематичних інформаційних вебінарів сприяють розвитку бджільництва. Також це зручний інструмент взаємодії державних органів з пасічниками для вироблення спільних рішень.
 Перший заступник Міністра агрополітики розповів про алгоритм дій пасічника у випадку отруєння бджіл засобами захисту рослин (ЗЗР). За його словами, в першу чергу, важливо дотримуватися двох правил: по-перше, пасіка повинна бути зареєстрована – мати паспорт. По-друге, пасічнику треба звернутися з відповідною заявою про отруєння до Комісії. Після чого Комісія із встановлення факту отруєння бджіл проводить відповідні дії і надає рекомендації.
 «Комісія встановлює причини отруєння бджіл. Зокрема, відбирає проби для проведення лабораторних досліджень. Важливо, щоб доказова база була зібрана, відповідно до закону. Це необхідно, щоб порушник був покараний», - зазначив Тарас Висоцький.
 Він також зауважив, що згідно з новими правилами, особи, що застосовують ЗЗР, повинні надати представникам комісії доступ до земельних ділянок для відбору проб.
 В свою чергу начальник відділу з питань здоров’я та благополуччя тварин Департаменту держполітики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів Мінагрополітики Борис Кобаль повідомив, що на законодавчому рівні Україна повністю адаптувала вимоги ЄС до транспортування бджіл.
 Крім того, заступник директора департаменту - начальник управління тваринництва та племінної справи Департаменту аграрного розвитку Олена Дадус розповіла про методику визначення шкоди і збитків, завданих особистим селянським господарствам або фермерським господарствам внаслідок збройної агресії рф.
У вебінарі взяли участь представники Держпродспоживслужби, територіальних громад, пасічники.

 

Допомагаємо Збройним силам України, підтримуємо розвиток нашої економіки.

 Все буде Україна!


ЧИТАТИ: НЕ ДИВЕРСИФІКУЙТЕ, А ДЕЛЕГУЙТЕ ЗАПИЛЕННЯ — ПАСІЧНИК

 

Останнє редагування Неділя, 10 березня 2024 21:49
Оцініть матеріал!
(0 голосів)