ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваГадяцьке аграрне училище планує відкрити цех із переробки меду
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Гадяцьке аграрне училище планує відкрити цех із переробки меду

 Проєкт USAID «Економічна підтримка України» закупив для потреб Державного навчального закладу «Гадяцьке аграрне училище» (Полтавська область) обладнання для модернізації лабораторії з дисциплін «Біологія бджолиної сім'ї»,

«Хвороби та шкідники бджіл», «Матковивідна справа у бджільництві», «Продукти бджільництва», «Медоносна база».

 Про це повідомляє Agroportal з посиланням на проєкт USAID «Економічна підтримка України» у їх профілі Facebook.

 До переліку обладнання увійшли 12 ноутбуків та програмне забезпечення до них, шафа для зарядки ноутбуків, 12 мікроскопів, 2 термостати, 2 інкубатори для виводу маток, 1 набір обладнання для штучного осіменіння бджолиних маток з мікроскопом.

 Також навчальний заклад отримав частину обладнання для цеху з переробки продукції бджільництва: два баки-відстійники з фільтром, одну медогонку, два столи для розпечатування стільників, три двосекційні фільтри, три візки-підйомники для перевезення вуликів, один пристрій для кремування меду, три декристалізатори меду для бочок, генератор та три великі зонти для роботи на вулиці.

 Це обладнання допоможе покращити матеріально-технічну базу закладу та відкрити цех із переробки продуктів бджільництва.

 Наталія Сенчук, директорка Гадяцького аграрного училища

 Незабаром у пасічників розпочинається сезон, тож на нашій навчальній пасіці ми вже будемо використовувати нове обладнання. Це все сприятиме популяризації бджільництва серед молоді та просуванню новітніх технологій у цій галузі, допоможе нашим випускникам розпочати власну справу, розвивати сільську місцевість і піднімати економіку країни у післявоєнний час.

 Проєкт USAID найближчим часом планує доставити решту обладнання для лабораторії та цеху, а також тимчасовий будиночок для пасічників і платформу для транспортування вуликів для облаштування навчальної пасіки училища, закупить 100 дерев’яних вуликів та лінію з відкачування меду.

 Училище має навчальну пасіку на 15 бджолиних сімей, її основна частина розміщена у селі неподалік Гадяча.

 Також студенти училища навчатимуться за оновленими програмами спеціальності «Бджоляр» та «Майстер з комплексного обслуговування об'єктів з бджільництва», отримають більш конкурентні навички та ширші можливості для працевлаштування.

 Наразі у Гадяцькому агарному училищі, яке є єдиним спеціалізованим закладом з підготовки бджолярів, навчається 198 студентів.

 Гадяцьке аграрне училище є партнером Проєкту USAID з 2019 року. Викладачі закладу та студенти неодноразово брали участь у різних тренінгах та навчальних програмах, які організовував Проєкт USAID. За цей час понад 1200 людей пройшли навчання на курсі “Професійне бджільництво”, частина з них започаткувала власну справу, отримала грант на розвиток бджільництва від різних державних та донорських програм.

 

Допомагаємо Збройним силам України, підтримуємо розвиток нашої економіки.

 Все буде Україна!


ЧИТАТИ: ЗА ПРАВИЛЬНОГО ЗАПИЛЕННЯ ВРОЖАЙНІСТЬ САДУ ЗРОСТАЄ НА 30-40% — ПАСІЧНИК

Останнє редагування Вівторок, 19 березня 2024 13:12
Оцініть матеріал!
(0 голосів)