ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваБджолярі Закарпаття виготовляють унікальний медовий оцет
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Бджолярі Закарпаття виготовляють унікальний медовий оцет

Медовий оцет родини Перестів Медовий оцет родини Перестів

 Родина Перестів із Закарпаття не тільки заснували в регіоні медовий туризм.

В 2010 році сім’я бджолярів Людмила та Віктор Перести відкрили перший в Україні дегустаційний зал меду «Медовий дім». Знаходиться він у Мукачевому, пише SEEDS.

 «Ми пропонуємо нашим гостям, не лише смачну продукцію бджільництва, але й цікаві факти про те, як виготовляється мед, якими властивостями він володіє.

 Серед цікавих деталей, ми створили можливість побачити справжнісінький діючий вулик, і відвідувачі можуть спостерігати та почути бджіл», – розповідають засновники «Медового дому».

 Є у солодкому Домі Мукачева невеличка музейна експозиція. Складається вона з інструментів, за допомогою яких пасічники добувають мед. Також тут є чимала колекція меду з 62 країн світу та унікальна карта України в сотах.

 Крім меду і багатьох продуктів бджільництва родина Перестів одна з небагатьох в Україні виготовляє медовий оцет. До його складу входить лише два компоненти: мед та вода.

 Медовий оцет – продукт, виготовлений на основі натурального меду, шляхом бродіння молочно – кислих бактерій. Це приправа, яка відмінно підходить до найрізноманітніших страв.

 А ще медовий оцет також можна використовувати для косметичних цілей, він є одним з кращих засобів для очищення обличчя.


ЧИТАТИ: ЗА ПРОГРАМОЮ USAID ПІДПРИЄМСТВО НА ЛУГАНЩИНІ ОТРИМАЛО 5,5 ТИСЯЧ ЗАМОВЛЕНЬ ВІД БДЖОЛЯРІВ

 

 

Останнє редагування Субота, 01 травня 2021 09:57
Оцініть матеріал!
(0 голосів)