ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваКількість потрав бджіл в одному з районів Одеської області в 2020 році зменшилась вдвічі
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Кількість потрав бджіл в одному з районів Одеської області в 2020 році зменшилась вдвічі

  • Автор  Наталя Рубан
  • Четвер, 14 січня 2021 10:00

Кількість потрав бджіл у Ширяєвському районі Одеської області в 2020 році зменшилась вдвічі. Як це вдалося?

Бджолярі району уклали договір з юридичною компанією «Legal Partner» і адвокат Олександр Брильов веде системну роботу з фермерами на упередження. Виявилося, що звичайні листи аграріям з нагадуванням про вимоги закону щодо поводження з бджолами дисциплінують фермерів.

 

 

 - Агровиробнику набагато легше попіклуватись про придбання безпечних препаратів, попереджувати бджоляра про обробки, ніж потім мати справу з тими наслідками, яких зазнає його бізнес у зв’язку з недодержанням вимог закону, - каже Олександр Брильов.

 Минулого року юридичною компанією ініційовано судовий процес внаслідок потрави бджіл по отриманню компенсації для бджоляра. Інший процес буде ініційований найближчим часом, продовжується робота по формуванню правової стратегії. Адвокат вважає, що, не зважаючи на те, що факт потрави все ж мав місце, завдяки судовим процесам та юридичній підтримці пасічник вже не виглядає таким беззахисним в очах фермерів.

 - За цей рік проведено значну роботу, витрачено безліч годин на комунікацію з клієнтами -пасічниками, а також фермерами та іншими зацікавленими особами. На жаль, ми не можемо сказати, що нам вдалось попередити потрави на сто відсотків, але їх кількість, порівняно з попередніми роками зменшилась, - каже Олександр Брильов. - Цілі на наступний рік ще більш масштабні. Продовжуємо вдосконалювати свої знання та розвиваємось разом з бджолярами, у 2021 році роботу по попередженню потрав починаємо вже взимку. В цьому є необхідність, оскільки з кожним роком все більше бджолярів хоче отримувати правову допомогу. Ми проводимо роботу з новими сільськими радами та формуємо комісії на випадок потрави бджіл. До того ж, враховуючи нещодавні вибори, існують сільські ради, в яких комісії вже сформовані, але змінились керівники, тому і з ними потрібно буде провести певну інформативну роботу. Також є сенс завчасно проводити превентивну роботу з фермерами, до того як вони будуть закуповувати препарати для обробки земельних угідь. На наш погляд, є велика потреба в налагодженні спілкування з регіональними дистриб’юторами агрохімікатів, оскільки їх роль в ланцюзі запобігання отруєнням бджіл вкрай важлива. Буває, що фермер, не беручи до уваги вимоги закону, порушує санітарні норми, що полягають в обробці поля, наприклад, у вітряну погоду або вдень, коли це заборонено. Тому нами будуть проводитись дії для недопущення такого роду порушень, а у разі виявлення, ініціюватимемо звернення до правоохоронних органів для притягнення до адміністративної відповідальності.


ЧИТАТИ: МАЙЖЕ 75% МЕДУ У СВІТІ ЗАБРУДНЕНО ПЕСТИЦИДАМИ

 

 

Останнє редагування Четвер, 14 січня 2021 10:05
Оцініть матеріал!
(0 голосів)