ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваЯка ціна на бджолопакети весною 2019 року
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Яка ціна на бджолопакети весною 2019 року

 Облітний період в Україні в сезоні 2019 видався ранішим ніж у попередньому році. Майже 90 відсотків бджолосімей облетілися і пакетні пасіки можуть більш впевнено оцінювати свої можливості.

  Тож якою очікується ціна на бджолопакети в новому сезоні 2019? Можна із впевненістю сказати, що ціна на них буде на рівні минулого року - це десь 1000 - 1400 грн. або 250 - 300 грн. за рамку (звичайно, слід зважати і на відхилення, але це лише в межах 5 - 10 відсотків).

 

 

 Попри бажання власників бджолопакетів збільшити ціну в 2019 році, ціна не буде більшою за минулорічну. Так як пакетні пасіки напряму залежать від фінансових можливостей "медових" пасік, то не вийде отримати більші прибутки через основну проблему - низьку закупівельну оптову ціну на мед. 

 Медові пасіки центральної, східної та південної України завжди є основним замовником бджолопакетів, а цього року вони позбавлені вільних коштів на їх закупівлю. На підвищення ціни не можить вплинути навіть такий фактор, як масове отруєння бджіл пестицидами у 2018 році. Тож пакетним пасікам в цьому сезоні доведеться утримувати ціни хоча б на минулорічному рівні. Тут майже повністю нівелюється чи це будуть пакети з українською степовою, чи карнікою, чи бакфастом. 

 P.S. Звертаємо Вашу увагу, що в мережі інтернет, на дошках оголошень з'являється величезна кількість "фальшивих" оголошень. В них продавці вже сьогодні продають пакети, матки, інвентар по заниженим цінам, вимагають передоплату та можуть застосовувати різні способи обману, аби заволодіти вашими грошима. Будьте уважними! Не довіряйте випадковим продавцям, не передавайте гроші із рук в руки тим більше не пересилайте через електронні платіжні системи, в іншому випадку вимагайте якогось письмового підтвердження, розписки для завдатку чи передоплати.

 Ми знаємо, що праця пасічника не легка, тому будьте обачними! Якщо вам відомі випадки шахрайства, прохання залишати коментарі з контактами тих осіб. 


 ЧИТАТИ: ЯКОЮ БУДЕ ЦІНА НА БДЖОЛОПАКЕТИ НАВЕСНІ 2018 РОКУ

 ЧИТАТИ: ОСНОВНІ ПРОБЛЕМИ БДЖІЛЬНИЦТВА УКРАЇНИ

 

 

Останнє редагування Вівторок, 26 січня 2021 10:23
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)