ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваГадяцьке аграрне училище отримало сучасне обладнання
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Гадяцьке аграрне училище отримало сучасне обладнання

 Гадяцьке аграрне училище отримало сучасне обладнання для кращої підготовки фахівців у сфері бджільництва

У межах програми «Професійне бджільництво» та проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» заклад взяв участь у грантовій програмі та отримав сучасне обладнання.
 Його використовуватимуть для навчального процесу з введенням нових професійних стандартів «Майстер з обслуговування об'єктів бджільництва», «Апаратник виробництва медових напоїв та іншої продукції бджільництва» та спеціалізації «Лаборант хіміко-бактерологічного аналізу з бджільництва».


 Теоретичні матеріали подаватимуться більш широко і повноцінно, так як завдяки новітньому обладнанню здобувачі освіти отримають й практичні навички.
 Використання сучасного лабораторного обладнання дасть можливість визначати збудників хвороб бджіл, проведення селекційних робіт у бджільництві. У зв'язку з завезенням інших порід бджіл та гібридів в Україну, виникла потреба у вивченні інструментального осіменіння бджолиних маток, саме таке обладнання надійшло до училища у межах грантової програми, на суму близько 1 млн. грн.
 Бджільництво виступає важливою галуззю агропромислового сектору України. Крім виробництва корисних продуктів харчування, підвищення врожайності сільськогосподарських культур, створення сировинної бази для переробної промисловості, галузь забезпечує робочими місцями населення та має експортний потенціал. В області виробляється 5% від загальної кількості меду в Україні.
 Гадяцьке аграрне училище – єдиний в Україні спеціалізований заклад, де проводиться підготовка спеціалістів із бджільництва. Заклад був заснований у 1932 році. За цей час підготував і випустив близько 8 тисяч бджолярів.

Допомагаємо Збройним силам України, підтримуємо розвиток нашої економіки.

 Все буде Україна!


ЧИТАТИ: ВПЛИВ НА УРОЖАЙНІСТЬ КІСТОЧКОВИХ ВІД ЗАПИЛЕННЯ БДЖОЛАМИ

Останнє редагування Неділя, 10 березня 2024 21:50
Оцініть матеріал!
(0 голосів)