ГоловнаМультимедіаНовини бджільництва"Війна не забрала у мене любов до бджіл"
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

"Війна не забрала у мене любов до бджіл"

 Бджоляр із Миколаївщини через військові дії втратив родинну пасіку та частину обладнання,

але зміг релоувати свої потужності в іншу частину Миколаївської області, неподалік природного заповідника Єланецький степ повідомляє УкрАгроІнформ.
 Бджоляр відновив органічну медову ферму “Медівниця”, зараз його пасіка нараховує 80 вуликів, з них цього літа він вже качав мед.
 “Війна не змогла забрати в мене любов до бджіл. Незважаючи на втрати, ми продовжуємо працювати”, - ділиться бджоляр.

 


 Завдяки супроводу фахівців Проєкту USAID бджоляр отримав консультації із ведення експортної діяльності, знайшов компанію-переробника, яка підготувала мед до експорту, оформив необхідні дозволи, отримав сертифікат з німецької лабораторії ро якість меду та експортував свою продукцію до Нідерландів.
 “У мене було 1,5 тони меду, такий об’єм бджолярі зазвичай не можуть експортувати, це замала партія. Але ми знайшли завод, який погодився зробити гомогенізацію (надання однорідної структури) нашого меду і пройшли цей шлях. Бджолярі часто не хочуть займатися оформленням документів, бо це довго та дорого. Але пройшовши один раз, ти знаєш, як діяти далі. Я дуже хочу, щоб мої колеги знали, що можливо оформити документи, щоб експортувати самим або в кооперації з іншими пасічниками. Вже зараз ми маємо зацікавлення з боку покупців із Нідерландів на закупівлю 20 тонн нашого меду наступного року, тож плануємо кооперуватися з місцевими бджолярами, щоб підготуватися до цього та виконати замовлення”, - каже бджоляр.
 Зараз медова ферма “Медівниця” проходить органічну сертифікацію згідно європейських стандартів. Продукція з такої пасіки користується більшим попитом за кордоном і має вищу ціну, що дозволить бджоляреві заробляти більше.
 “Сьогодні малі та середні підприємства потребують підтримки, адже стикаються з конкретними проблемами, викликаними війною, шукають практичні рішення. “Медівниця” завдяки підтримці українських та нідерландських менторів, знайшла рішення. Європейські покупці оцінили смак нашого соняшникового та акацієвого меду, якого у Нідерландах немає”. - каже бджоляр.
 Цими днями у Нідерландах вже почали фасувати мед з його пасіки у скляні баночки, які продаватимуть на різдвяних ярмарках.

Допомагаємо Збройним силам України, підтримуємо розвиток нашої економіки.

 Все буде Україна!


ЧИТАТИ: МЕДОВА СПРАВА: ЯК СОЦІАЛЬНА МАНУФАКТУРА ПІДТРИМУЄ ПАСІЧНИКІВ

Останнє редагування Четвер, 29 грудня 2022 16:47
Оцініть матеріал!
(0 голосів)