ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваНе тільки автомобілі: Bentley налагодили виробництво меду
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Не тільки автомобілі: Bentley налагодили виробництво меду

Поблизу підприємства Bentley у Крю облаштована велика пасіка.

2022 року зібрали 1000 банок меду і більшу його частину розподілять серед працівників підприємства. Повідомляє focus.ua

Bentley відкрили новий напрямок діяльності. Британська компанія випускає не лише розкішні представницькі автомобілі, а й мед. Про це розповіли на офіційному сайті Bentley.

Керівництво Bentley вирішило зайнятися бджільництвом у травні 2019 року та розпочало проєкт Flying Bees. Він перекладається, як "літаючі бджоли" і англійською співзвучний з назвою логотипа Bentley — літери "В" у польоті з крилами.

 Для проєкту придбали 120 тисяч бджіл, а партнером Bentley виступила відома компанія з виробництва меду Buckley Bees. Біля підприємства британського бренду в Крю облаштували пасіку та висадили поле нарцисів, де бджоли збирають пилок.

Тепер у Bentley пожинають перші плоди своєї праці. Колонія розрослася до 600 000 бджіл і у 2022 вдалося зібрати 1000 банок меду.

Мед Bentley спочатку не збираються продавати. Більшу його частину розподілять між робітниками заводу, а залишок зберігатиметься на підприємстві та їм планують пригощати VIP-гостей. Однак у майбутньому, коли обсяги виробництва меду зростуть, він таки надійде у продаж.

 

Допомагаємо Збройним силам України, підтримуємо розвиток нашої економіки.

 Все буде Україна!


ЧИТАТИ: В УКРАЇНІ ВИВЕДЕНО ВНУТРІШНЬОПОРОДНИЙ ТИП УКРАЇНСЬКИХ СТЕПОВИХ БДЖІЛ

  

Останнє редагування Субота, 17 грудня 2022 19:34
Оцініть матеріал!
(0 голосів)