ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваДе можна отримати професію бджоляра?
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Де можна отримати професію бджоляра?

 Регіональні центри зайнятості проводять навчання людей, які перебувають на обліку. Безробітні можуть як отримати новий фах,

так і підвищити свою кваліфікацію. Зокрема, на Полтавщині цього року на курсах навчання пройшли 2,7 тис. осіб, що шукають роботу. Через бойові дії в деяких регіонах країни, навчання на Полтавщині проходять і мешканці інших областей. Серед популярних спеціальностей – бджільництво повідомляє StilnykUA.

 Можна як почати навчання “з нуля”, так і підвищити професійну кваліфікацію. Цікаво, що охоче навчаються і люди, яким більш ніж 45 років.

 “26 громадян, старших 45 років, для кращої конкурентоспроможності на ринку праці отримали ваучери для підвищення кваліфікації за спеціальностями “бджоляр”, “тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва”, “водій автотранспортних засобів”, – повідомили у Полтавському обласному центрі зайнятості.

 Де ще можна отримати професію бджоляра?
 Наразі отримати професію бджоляра можна більш ніж у 20 професійно-технічних училищах та технікумах України. Наприклад на Полтавщині на пасічників навчають в училищі міста Гадяч, на Чернігівщині – в с. Сокиринці (училище розміщується в архітектурній пам’ятці – маєткові Галаганів).

 На Київщині професію бджоляра можна опанувати у Богуславі, Березані, Ржищеві. На Волині на пасічників навчають в училищі смт Любашівка, на Тернопільщині – в місті Бучач, на Кіровоградщині – в селі Дмитрівка, на Рівненщині – в Млинівському державному технікумі ветеринарної медицини, на Вінниччині – Чернятинському державному аграрному технікумі та ін.

 Що ж до вищої освіти в галузі бджільництва, то звання магістра чи бакалавра можна отримати закінчивши Національний університет біоресурсів і природокористування України, або Львівську державну академію ветеринарної медицини ім. С.З.Гжицького.

Допомагаємо Збройним силам України, підтримуємо розвиток нашої економіки.

 Все буде Україна!


ЧИТАТИ: СПАС: ЧИ ПО КИШЕНІ УКРАЇНЦЯМ МЕД, ГОРІХИ ТА ЯБЛУКА?

 

Останнє редагування Четвер, 22 вересня 2022 22:20
Оцініть матеріал!
(0 голосів)