ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваПереселенець відродив пасіку одного з лісгоспів Хмельниччини: очікують рекордний «урожай» меду
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Переселенець відродив пасіку одного з лісгоспів Хмельниччини: очікують рекордний «урожай» меду

Фото denzadnem.com.ua Фото denzadnem.com.ua

 Україна буде з медом. На Хмельниччині бджолярі розраховують на рекодний «врожай».

Там вже накачали майже 6 тисяч тон меду. І сезон іще у розпалі. Бджолиний нектар не лише продають, а й відправляють захисникам на передову.

 «Пасічник Ярмолинецького держлісгоспу Михайло Коник чверть століття займається бджільництвом. Сам чоловік із Донеччини. Там мав пасіку, житло і бізнес. Та рашисти за один день знищили життя родини маріупольців. Проте на Хмельниччині Михайло продовжує улюблену справу — відродив пасіку Ярмолинецького держлісгоспу», — повідомила місцева газета "День за днем" з посиланням на пресслужбу Хмельницького обласного Управління лісового та мисливського господарства.

Михайло Коник зазначає:

— Цьогоріч викачали уже 2 тони меду. Це рекорд. Ніхто не думав. Всі працівники казали: Ви що знову ідете качати мед? Всі дивувалися звідки меду стільки.

 У лісгоспі встановили понад пів сотні вуликів. У кожному — близько ста тисяч бджіл. Викачують мед на підприємстві вручну.

— 90–120 оборотів ми робимо. В залежності від погоди, від меду. 120 оборотів — і рамка — чиста, — розповідає пасічник Михайло.

 Лісовий мед — лікувальний і дуже смачний, запевняють лісівники, Тож чимало цілющого нектару вже відправили нашим захисникам.

 Микола Магаляс, лісничий Зіньківського лісництва Ярмолинецького держлісгоспу каже:

— Це є найцінніший продукт, бо це все з лісу. Його ми передаєм на передову, відправляємо за кордон в подарунковому вигляді. Подається він на ринках, в лісовому інтернет —магазині.

 Хмельниччина — найбільший виробник меду в Україні. Тут понад 2 тисячі пасік, на яких утримується 105 тисяч бджолосімей.

 Олег Омелянюк, керівник агропромислового комплексу Хмельницької обласної військової адміністрації, в свою чергу, зазначає:

— Меду менше не буде, тому що, в порівнянні зі статистикою минулих років, на Хмельниччині виробляють від 5 до 6 з половиною тисяч тонн меду в рік.

 Для маріупольського пасічника Михайла Коника в Ярмолинецькому лісництві будують житло. А у бджоляра «серце крається» за долю пасік на сході країни:

— Трави не було, бо висохло. Дощів не було, засуха. Соняшник не посіяний, поля всі заміновані.

 Після перемоги пан Михайло мріє повернутися на Донеччину — відроджувати свою справу.

Допомагаємо Збройним силам України, підтримуємо розвиток нашої економіки.

 Все буде Україна!


ЧИТАТИ: СПАС: ЧИ ПО КИШЕНІ УКРАЇНЦЯМ МЕД, ГОРІХИ ТА ЯБЛУКА?

Останнє редагування Понеділок, 12 вересня 2022 21:14
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)