ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваВ Україні критично скоротився експорт меду – експерт
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

В Україні критично скоротився експорт меду – експерт

фото від theykeepbees фото від theykeepbees

 Другий рік поспіль через несприятливі погодні умови в Україні пасічники збирають невисокі врожаї

 З початку сезону (липень-вересень 2021 р.) експорт меду з України зменшився вдвічі в натуральному вираженні та на 18% — у грошовому.

 “Причиною зменшення експорту є те, що другий рік поспіль через несприятливі погодні умови в Україні пасічники збирають невисокі врожаї. Також, на фоні зростання попиту з боку країн-імпортерів, виробники чекають на вищі ціни й тому стримують продаж меду. Це все впливає на обсяги експорту”, – заявила національний консультант FAO/ООН Анна Бурка.

 Серед основних викликів, які чекають бджолярів у поточному сезоні, експерт назвала невизначену ситуацію з безмитними квотами в ЄС.

 “Також усі в очікуванні на результати антидемпінгового розслідування в США щодо імпорту меду з Аргентини, Бразилії, Індії, України та В’єтнаму за ціною, яку американські асоціації виробників меду вважають нижче справедливої. Як можливий із наслідків — ринок США буде закритим для України”, — зазначає Анна Бурка.

 Вона відмітила, що ще одним важливим фактором, який вплине на ринок, є посилення конкуренції на основних ринках збуту та боротьба за імідж стабільного постачальника меду.


ЧИТАТИ: В УКРАЇНІ НАРАХОВАНО СПЕЦІАЛЬНУ БЮДЖЕТНУ ДОТАЦІЮ ЗА НАЯВНІ БДЖОЛОСІМ’Ї

 

 

Останнє редагування Вівторок, 16 листопада 2021 16:58
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)