ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваЛебідь, рак і щука в українському бджільництві
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Лебідь, рак і щука в українському бджільництві

 Чому пасічники не можуть вирішувати свої питання об'єднавшись?

 Наразі серед українських пасічників існує велика кількість об'єднань, груп впливу, спілок і т.д., які самостійно не можуть вирішувати глобальні для українського бджільництва питання. Але дуже гарно виходить сваритися між собою. І ці сварки, окрім, як негативу не несуть нічого хорошого.
 Зараз в Україні тривають виплати дотації на розвиток бджільництва пасічникам, які до жовтня пройшли процедуру реєстрації в державних органах. Розмір дотації на 2021 рік втановлювався 200 грн. на зареєстровану бджолосім'ю. Але виплата в цьому році зменшилась майже у 2 рази. 
 Дотація - це нормальний механізм підтримки галузей економіки в усіх країнах світу. Минулорічний успішний досвід виплати спонукав багатьох пасічників зареєструватися в цьому році. І ті гроші, які виплатили в минуломі році позитивно позначилися на бджільництві вцілому. Багато підприємств змогли втриматися на плаву, пасічники змогли частково закрити свої фінансові проблеми, оновити матеріально-технічну базу. Але непрофесійний уряд, відсутність грошей в бюджеті і не бажання виконувати обіцяне зіграли злий жарт із пасічниками. Ніхто з міністерства не подумав, що пасічників стало більше, тому грошей для виплат теж потрібно більше. Ну то таке...
 В той же час деякі організації стали закликати пасічників підтримати їхні ініціативи щодо звернення до членів уряду про недопустимість зменшення обіцяних виплат. І тут почалося. Взаємні звинувачення між "групами впливу", сварки і т.д. 

 Що потрібно зробити? Відсунути своє ЕГО і об'єднатися заради спільної мети. На даний час - це змусити урядовців виконувати обіцяне і виплатити дотації у повному обсязі. 
Вже є перші кроки, які вимагають підтримки всіх українських пасічників:

1. Підтримати петицію ініційовану громадськими об’єднаннями Платформи Національний Конгрес Українських Бджолярів (в переліку близько 20-ти об'єднань пасічників) "Про неприпустимість зменшення державної підтримки бджолярів"
Підтримати петицію можна перейшовши за посиланням - https://petition.president.gov.ua/petition/126072

2. Підтримати ініціативу Всеукраїнського громадського об'єднання "Спілка пасічників України" та направити листа до Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики та Прем’єр-Міністра України знову ж таки, щодо недопустимості зменшення виплати підтримки.
https://www.facebook.com/sergej.grynov/posts/3084201041901903

Зразок звернення - СКАЧАТИ  Звернення необхідно направити листом на вказані адреси.

 Пасічники повинні об'єднатися (!), адже дотація буде вигідна усім. 


ЧИТАТИ: В УКРАЇНІ НАРАХОВАНО СПЕЦІАЛЬНУ БЮДЖЕТНУ ДОТАЦІЮ ЗА НАЯВНІ БДЖОЛОСІМ’Ї


 

Останнє редагування Неділя, 28 листопада 2021 03:32
Оцініть матеріал!
(3 голосів)