ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваМХП надає гранти бджолярам
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

МХП надає гранти бджолярам

 Благодійний фонд “МХП-Громаді”, яким опікується один із найбільших агропромислових холдингів країни, надає допомогу малим сільськогосподарським підприємствам, фермерам та, віднедавна, бджолярам.

Так, днями грант від МХП на розвиток пасіки отримав бджоляр з селища Колки (Волинська область) Микола Горбач, повідомляє SEEDS.

 На отримані кошти пасічник зміг збільшити кількість бджолосімей та закупити необхідні інструменти й обладнання. Фарбувати нові вулики Миколі Горбачу допомогли учасники гуртка “Юний бджоляр”.

 Наразі на пасіці бджоляра з Волині утримується 130 бджолосімей. Це вже промисловий масштаб виробництва меду та інших продуктів бджільництва. Частина пасіки Миколи Горбача базується поблизу полів “МХП-Баффало”, про що згадано на сторінці підрозділу МХП у Facebook. Решта ж вуликів наразі на на пасіці «Діда Гната» в селі Острови.

 “Тепер я піднімусь на одну ступінь бджільництва вище, адже за грантові кошти зміг придбати сучасне обладнання, корпусні вулики і рамки. Практично, це означає, що зі зміною технології ведення бджільництва, відбувається і моє професійне зростання. Тепер сміливо можна говорити про промислове бджільництво”, – говорить пасічник.

 Українські бджолярі можуть залучати матеріальну допомогу й з інших джерел. Наприклад, вже другий рік поспіль діє урядова програма дотацій. Звернувшись з відповідними документами до органів місцевого самоврядування, бджолярі можуть отримати по 200 гривень на кожну утримувану сім’ю. Також за програмою компенсується вартість придбаних бджоломаток та бджолопакетів.


ЧИТАТИ: НА ЯКИХ ЗЕМЛЯХ МОЖНА РОЗМІЩУВАТИ ПАСІКУ?

 

Останнє редагування П'ятниця, 06 серпня 2021 19:47
Оцініть матеріал!
(0 голосів)