Сайт про бджіл і бджільництво

Матководи

Овод Олександр - Карніка

Харківська область. Матковивідне господарство Овода Олександра

Назва пасіки: БджолОвод

Порода матки: Карніка

Тип матки: F1, вільного спарювання

Адрес матковивідної пасіки: село Олександрівка, Валківський район, Харківська область.

Контактний телефон: +38 066 519-58-80

Контактна особа: Олександр Овод

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 Пасіка мені дісталася в спадок від дідуся дружини, він присвятив бджільництву все своє життя. Спочатку я допомагв йому, набирався досвіду, а відтоді, як в 2014 році його нестало, з радістю продовжую сімейну справу.
 З бджолами, які мені дісталися у спадок працювати було неймовірно тяжко, тому що вони були безпородні, дуже злобливі і неймовірно кусючі. Я почав шукати альтернативу, так як бджільництво вже запало в душу і цю справу не хотілося покидати. Почав розбиратися, перечитав купу літератури і вирішив змінити породу бджіл. 
 В 2015 році замовив племінну матку породи "карніка" з Німеччини. З цього моменту почалося перевтілення пасіки на комфортну та приємну для роботи. Від племінної матки я почав виводити маток для своєї пасіки, потім до мене почали звертатися місцеві бджолярі. Зараз мої матки вже працюють в різних куточках України.
 На даний час пасіка налічує більше ста сімей та нуклеусний парк на сто маткомісць. Окрім виводу маток та основного медозбору, я збираю на реалізацію пилок, роблю крем мед, намагаюся якомога більше розвиватися.

 

 

 

Останнє редагування Середа, 25 травня 2022 21:28
Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Схожі матеріали (за тегом)

Галерея зображень