ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваФальсифікація українського меду зросла на 25% в 2018 році
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Фальсифікація українського меду зросла на 25% в 2018 році

 В 2018 році кількість медової продукції на ринках України, що містить в собі залишки антибіотиків збільшилися на 25%, в порівнянні з сезоном 2016 року.

Про це повідомив Віктор Іванченко, директор з розвитку компанії-експортера меду «Асканія-Пак» в ході медового форуму “Україна медова і світ”, який відбувся в місті Києві у четвер, 17 листопада повідомляє АгроЮг.

 – На сьогоднішній день український ринок намагається контролювати наявність хоча б 4 антибіотиків в медовій продукції, коли, в свою чергу, європейський та американський ринки контролюють 8 таких препаратів. Загалом, що стосується контролю з наявність домішок в вигляді сиропу в медовій продукції, то в Україні він взагалі відсутній,– наголосив Іванченко.

 Експерт розповів, що фальсифікація медової продукції, на жаль, відбувається як на рівні експортерів так і на рівні пасічників. Вся ця ситуація з фальсифікацією меду є дуже загрозливою для репутації української продукції та може призвести до заборони продажу меду на експорт на певний період.

 

 

Останнє редагування Вівторок, 26 січня 2021 12:14
Оцініть матеріал!
(0 голосів)