ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваПрогноз розвитку медового ринку у світі
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Прогноз розвитку медового ринку у світі

 Розмір світового ринку меду оцінювався у 8,94 мільярда доларів США у 2023 році і, за прогнозами, зросте з 9,40 мільярда доларів США у 2024 році до 15,59 мільярда доларів США до 2032 року,

демонструючи середньорічний темп зростання 6,52% протягом прогнозованого періоду (2024-2032 роки). Азіатсько-Тихоокеанський регіон домінував на ринку меду з часткою ринку 100,% у 2023 році повідомляє Fortune Business Insights.

 За останні кілька десятиліть цукор і штучні підсолоджувачі стали небажаними інгредієнтами в харчових продуктах через їх шкідливі для здоров'я властивості. Схильність споживачів до замінників цукру, особливо натуральних підсолоджувачів, зросла з кількох причин. Однією з основних причин є зростання кількості хворих на цукровий діабет та пацієнтів, які страждають на ожиріння та високий рівень холестерину, які постійно шукають більш здорові альтернативи цукру. Легка доступність широкого асортименту продуктів і їх здатність надавати бажаний смак продуктам харчування та напоям сприяє зростанню ринку. Деякі країни-виробники меду по всьому світу збільшують виробництво - Китай, Туреччина, Іран, Україна, Аргентина, Індія, Мексика та інші.

 Завдяки зростанню потужностей з виробництва і переробки меду в багатьох країнах із розвинутими економіками і постійним зусиллям бджолярів щодо відновлення популяції бджіл, відновлення порушеного ланцюжка поставок, економічний стан промисловості натуральних підсолоджувачів, ймовірно, покращиться. Оскільки мед вважається продуктом, що зміцнює здоров'я, його продажі в кількох країнах зазнали неймовірного зростання та призвели до значного збільшення квартальних доходів компаній. Очікується, що попит на продукти здорової їжі, що підвищують імунітет, залишатиметься високим навіть після пандемії, що може збільшити прибуток ринку. Завдяки своїм противірусним, протигрибковим та антибактеріальним властивостям цей продукт отримує більш широке визнання в багатьох регіонах. Він діє як ефективні ліки для лікування гострої інфекції горла та кашлю, особливо у пацієнтів, інфікованих коронавірусом.

 ТЕНДЕНЦІЇ РИНКУ МЕДУ
 Зростання попиту на органічні продукти в різних секторах кінцевого використання сприяє зростанню ринку

 Попит на органічну продукцію помітно зріс за останні кілька років, особливо на розвинених ринках Європи, США та Японії. Високі прибутки, пов'язані з органічними продуктами, та їх високий попит серед споживачів, які піклуються про навколишнє середовище та своє здоров'я, сприяють зростанню ринку натуральних продуктів. Застосування вищезазначеного продукту в інноваційних напоях для здоров'я та харчових добавках стає однією з популярних ринкових тенденцій у кількох економіках. Наприклад, у вересні 2021 року сінгапурська фірма оголосила про запуск медового Exir. Продукт продається як оздоровча добавка і не містить холестерину. Крім того, очікується, що зростання підтримки органічного сільського господарства з боку таких асоціацій, як  Національна асоціація бджолярів та Національна асоціація ланцюжка створення органічної вартості, сприятиме продажу органічної продукції.

 ФАКТОРИ РОСТУ

 Зростання попиту на натуральні підсолоджувачі відіграватимуть значну роль у зростанні продукції

 Мед поступово пропагується як ідеальна заміна звичайного цукру завдяки його різноманітним корисним для здоров'я властивостям. Споживачі, які піклуються про своє здоров'я, включають натуральні підсолоджувачі у свої дієтичні продукти, щоб зменшити використання білого/рафінованого цукру (викликає ожиріння, діабет та серцеві захворювання). Натуральні підсолоджувачі також мають такі властивості, а також антиоксидантні та антибактеріальні властивості, а велика кількість важливих мінералів і вітамінів у них робить їх ідеальним вибором підсолоджувача. Крім того, довший термін зберігання меду та висока доступність є іншими важливими факторами, які позитивно впливають на темпи зростання ринку. Мед має універсальне застосування в різних галузях, включаючи кулінарію та медичні галузі. Збільшення промислового виробництва меду зіграло вирішальну роль у підтримці розширення ринку в останні роки. Кулінарне застосування меду також зросло в останні роки. Споживачі, які залишаються вдома, експериментують з різними медовими продуктами, що дозволило збільшити включення меду в різні страви.

 Збільшення використання продукту у виробництві лікарських засобів для підтримки зростання ринку

 Мед містить різні мінерали, амінокислоти, ферменти та інші поживні речовини, завдяки чому він має потенційні терапевтичні ефекти і тому набуває високої популярності у фармацевтичній промисловості. Продукт виник як помітний інгредієнт сиропів від кашлю завдяки своїм антибактеріальним властивостям і здатності діяти як пом'якшувальний засіб. Це один з основних факторів, що сприяють зростанню світового ринку.

 Мед використовується як один з основних продуктів або інгредієнтів Аюрведи, природної системи медицини, якої дотримуються в Індії, і мед відіграє значну роль у лікуванні кількох захворювань і станів здоров'я, включаючи розлад травлення, біль у горлі, безсоння, проблеми, пов'язані зі шкірою та інші. В епоху після пандемії COVID-19 медична система Аюрведи набула світової популярності завдяки своїй ефективності та низькій відсутності побічних ефектів у лікуванні конкретних проблем зі здоров'ям.

 СТРИМУЮЧІ ФАКТОРИ
 Зростання фальсифікації продукту перешкоджає зростанню ринку

 Останніми роками випадки фальсифікації та шахрайства стали однією з серйозних проблем ринку, що серйозно впливає на вартість товару та негативно впливає на зростання та розвиток ринку. Як вказує інформаційна база даних Фармакопеї США про шахрайство з харчовими продуктами (вона допомагає промисловості та регулюючим органам зменшити ризик фальсифікації харчових продуктів), мед став третім за значимістю продуктом харчування для фальсифікації після молока та оливкової олії. Значна кількість домішок, які спостерігаються у меді і медовій продукції зменшують переваги цього продукту. Крім того, очікується, що такі варіанти, як стевія, кленовий сироп та інші замінники чи аналоги, та їх швидке поширення серед споживачів перешкоджатимуть розвитку ринку.

Source: https://www.fortunebusinessinsights.com/industry-reports/honey-market-100551

 

Допомагаємо Збройним силам України, підтримуємо розвиток нашої економіки.

 Все буде Україна!


ЧИТАТИ: Уряд ухвалив порядок затвердження мінімально допустимих експортних цін

Останнє редагування П'ятниця, 20 вересня 2024 11:02
Оцініть матеріал!
(0 голосів)