ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваПопри зростання попиту, обсяги експорту органічного меду скорочуються
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Попри зростання попиту, обсяги експорту органічного меду скорочуються

  • Автор  Анна Лиса
  • Вівторок, 15 серпня 2023 21:56

 За минулий рік попит на український органічний мед суттєво зріс.

Одначе, багато виробників мали пасіки в східних областях України, які нині тимчасово окуповані ворогом, тому цифри експорту у 2023 році дещо впали, повідомляє Landlord з посиланням на Органік-Волонтер та експортер органічного меду Ukrainian Bee (UBEE).

 На Хмельниччині компанія має 400 бджолиних сімей, співпрацює з 20 органічними виробниками та сертифікована Organic Standart Україна відповідно до стандарту IACB та згідно з нормами ЄС. Компанія експортує як і органічний, так і традиційний мед до країн Європи та на Американський континент.

 Зокрема Німеччина, Франція та Польща дуже цінують український органічний мед. У 2021 році компанія експортувала до 400 т органічного меду, у 2022 році — 260 т.

 У компанії пояснили, що потрібно відновити виробництво, адже багато виробників не можуть відправити UBEE свою продукцію через війну, а перевезти пасіку на безпечну територію теж важко.

 Нагадаємо, у червні експорт меду з України становив 3,7 тис. т, що на 30% менше, ніж попереднього місяця. Виручка від українського експорту меду у звітному місяці становила $8 млн.

 Нині Україна залишається одним з основних постачальників меду в ЄС, одначе, перший рядок у рейтингу (в натуральному виразі) займає Китай.

 

Допомагаємо Збройним силам України, підтримуємо розвиток нашої економіки.

 Все буде Україна!


ЧИТАТИ: ГРОШІ НА ДОТАЦІЇ ПАСІЧНИКАМ ЗНАХОДЯТЬ ДЕЯКІ ТЕРИТОРІАЛЬНІ ГРОМАДИ

Останнє редагування Вівторок, 15 серпня 2023 22:27
Оцініть матеріал!
(0 голосів)