ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваГроші на дотації пасічникам знаходять деякі територіальні громади
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Гроші на дотації пасічникам знаходять деякі територіальні громади

 На території Івано-Франківської МТГ нараховується 40 повноцінних пасік.

Відповідно до Програми розвитку сільського господарства тергромади на 2022-2025 роки станом на липень вже 22 суб’єкти господарювання подали необхідні документи на фінансову допомогу від міста, отримали позитивне рішення і відповідно — кошти.

 Про це повідомляє Agroportal з посиланням на «Галицький кореспондент».

 

 

 Підприємець-пасічник Михайло Щербяк із с. Добровляни, подавши відповідні документи до міських інстанцій, отримав з міського бюджету допомогу в розмірі 40 тис. грн на 200 бджолосімей.

 За його словами, бджільництво потребує значних витрат, найбільше на цукор, коли доводиться підгодовувати бджіл. Коли часто випадають дощі, для підгодівлі необхідно близько 10 кг цукру на одну бджолосім’ю. А якщо тримати понад 200 бджолосімей, то це вже великі витрати.

 «Ці кошти, звісно, повністю не покривають всі витрати на моє бджільництво, але певну частину можна використати на матеріал чи щось докупити, Це — хороша програма. Я нею скористався і задоволений, тому що можу й надалі розвиватися, і маю надію, що програма працюватиме довго», — зазначає Михайло Щербяк.

 «Програма підтримки сільського господарства є немалою запомогою не лише для тих людей, які займаються бджолярством. Праця на селі — це дуже важка праця. І ті люди, що займаються бджільництвом, парниками, розводять худобу тощо, можуть отримати компенсацію з міського бюджету. Так, це, напевно, не покриє всіх їхніх витрат, але це однаково буде великою підмогою для того, щоб приватні сільські господарства розвивались. Ми вже бачимо, що жителі міської громади активно користуються цією фінансовою можливістю. Закликаю сільськогосподарських виробників використовувати можливості цієї програми для розвитку своїх господарств», — наголосив очільник міської громади Руслан Марцінків.

Допомагаємо Збройним силам України, підтримуємо розвиток нашої економіки.

 Все буде Україна!


ЧИТАТИ: МІНДОВКІЛЛЯ ЗАТВЕРДИЛО ПЕРЕЛІК ЧУЖОРІДНИХ ВИДІВ ДЕРЕВ, ЗАБОРОНЕНИХ У ВІДТВОРЕННІ ЛІСІВ, СЕРЕД НИХ - ПАВЛОВНІЯ

Останнє редагування Субота, 29 липня 2023 22:30
Оцініть матеріал!
(0 голосів)