ГоловнаМультимедіаНовини бджільництва«Важливо зберегти пасічників»: бджоляр з Черкащини розповів про державну підтримку галузі під час війни
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

«Важливо зберегти пасічників»: бджоляр з Черкащини розповів про державну підтримку галузі під час війни

 Війна нанесла важкий удар по українській економіці. Негативного впливу зазнав і аграрний сектор.

Зокрема, внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну постраждало й вітчизняне бджолярство. Про це розповів член правління Спілки пасічників Черкаської області, бджоляр Ігор Висоцький, пише SEEDS.

 За його словами, пасічники зіткнулися з низкою перепон у процесі роботи, пов’язаних із впровадженням воєнного стану в країні. «У цьому році, зрозуміло, що у зв’язку з таким станом не було дотацій пасічникам. Потім ще вплинула комендантська година, відсутність палива, заборона виїзду у ліси та посадки. І все це призвело до того, що багато хто не виїхав взагалі на кочівлю, а якщо пасіка не кочує, то меду, звичайно, немає», – говорить Ігор Висоцький.

 Крім того, він вважає, що, у зв’язку з ситуацією, держава має збільшити рівень підтримки українських бджолярів. «Від роботи пасічників залежить не тільки врожай сільськогосподарських культур, а й експорт, валютні надходження в нашу країну. Мед іде на експорт і також дуже великі надходження валюти. Для держави дуже важливо зараз зберегти пасічників, може утриматися від призову їх в армію, бо бджоли пропадуть, врожаїв не буде, меду не буде, тому не буде і здоров’я нації, тому що мед – це здоров’я», – додав фермер.

Допомагаємо Збройним силам України, підтримуємо розвиток нашої економіки.

 Все буде Україна!


ЧИТАТИ: В НААН ОБГОВОРИЛИ РОЗВИТОК ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТОГО БДЖІЛЬНИЦТВА

Останнє редагування Понеділок, 15 серпня 2022 11:27
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)