ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваЦьогоріч кількість бджолярів в Україні може зменшитись на 40-50%
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Цьогоріч кількість бджолярів в Україні може зменшитись на 40-50%

 Через військову агресію рф в Україні зменшується кількість бджолярів. Про це повідомляє пресслужба компанії «Знатний мед».

 Як зазначається, у регіонах, де йдуть активні бойові дії або має місце тимчасова окупація — зокрема, Харківська, Запорізька, Херсонська, Миколаївська області, було добре розвинуте бджільництво повідомляє kurkul.

 «Зараз багато пасічників вимушені покинути домівку, а перевезти пасіку в інший регіон технічно складно, особливо у стислі терміни. Тому вимушені переселенці як правило залишають пасіку на окупованій території. Так само проблемно заново створювати пасіку на новому місці — зокрема, це потребує значних коштів, наявності медоносної бази тощо», — йдеться у повідомленні.

 Тому, за оцінками компанії «Знатний Мед», в поточному році кількість бджолярів в Україні може зменшитись на 40-50%.

 «Позитивним наразі є той факт, що у регіонах, які традиційно постачають бджоломаток і бджолопакети — насамперед, Закарпаття (карпатська порода бджіл), Хмельниччина, Полтавщина (українська степова порода бджіл), — наразі відсутні бойові дії, і бджолярі з інших регіонів України зможуть при потребі отримати матеріал для поновлення своїх пасік», — повідомили в компанії.

Допомагаємо Збройним силам України, підтримуємо розвиток нашої економіки.

 Все буде Україна!


ЧИТАТИ: ЯКОЮ БУДЕ ЦІНА НА МЕД У 2022 РОЦІ?

Останнє редагування Вівторок, 24 травня 2022 12:57
Оцініть матеріал!
(0 голосів)