ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваНа Вінниччині пасічник понад 10 років висаджує акацію
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

На Вінниччині пасічник понад 10 років висаджує акацію

 47-річний Микола Крук з Котюжинців, що на Вінниччині, за кілька років висадив біля свого села понад 1000 саджанців акацій.

Більшість з них виростив від насіння на своєму городі. Чоловік – пасічник. Таким чином збільшує медоносну базу у рідному краї.

 «Пасіка починається з дерева. Тому і вирішив, щоб мої діти та онуки, інші пасічники, мали на майбутнє, з чого брати мед, треба висаджувати дерева вже зараз. Бо потім… нічого й не залишиться», - розповідає Вінниця.info Микола Іванович, він пасічник з 35-річним стажем.

 На городі біля хати, три роки тому чоловік виділив клаптик землі розміром 20 на 20 метрів. Там висаджує акацію.
 «Роблю це з думкою про те, щоб мої діти, інші жителі села у майбутньому мали можливість їсти солодкий продукт з акацієвого цвіту. Оскільки цей вид меду надзвичайно цілющий, неспроста за нього просять найбільшу ціну порівняно з медами з іншого цвіту», — розповів бджоляр.

 Пасічник зізнався, що має намір додати до акації ще один вид дерева — катальпу. Частину дерев він вже висадив на ділянці біля будинку.

«У цього виду великі суцвіття, вони схожі на цвіт каштана. Бджілкам зручно буде збирати мед. Важливо, що вони квітнуть пізніше і довше, ніж акація», — поділився Микола Крук.


 ЧИТАТИ: 30 ВИДІВ КРЕМ-МЕДУ ВИГОТОВЛЯЄ ПАСІЧНИЦЯ З КРОПИВНИЦЬКОГО

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)