ГоловнаМультимедіаНовини бджільництва30 видів крем-меду виготовляє пасічниця з Кропивницького
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

30 видів крем-меду виготовляє пасічниця з Кропивницького

 Кілька років тому Ірина Ткачук з Копивницького отримала у спадок від дідуся пасіку. Дівчина вирішила продовжувати родинну справу, але дещо модернізувати її.

Разом з подругою Анастасією Войчук бджолярка створила крафтове виробництво крем-меду. Наразі підприємиці виготовляють продукти з 30 смаками, повідомляє SEEDS.

 Вдало господарювати на власній пасіці вдалося Ірині вдалося не відразу. Утім, дівчина продовжила справу, попри кілька невдач, пише Суспільне.

 “Мене давно вабило бджільництво, але більш серйозно і конкретніше почала займатися цим після того, як дідуся не стало. У пригоді стали його записи, а також інтернет. Спочатку у мене це не виходило, було багато втрат, але ми відновлювали бджолосім’ї, розвивали. Потім прийшла така ідея, тому що ми продавали просто мед, а мені захотілося чогось цікавого і корисного, щоб люди побачили мед з іншої сторони. Мед купували люди більш старшого покоління, а діти не зовсім розуміли цей продукт, а мені хотілося, щоб він був цікавим і смакував саме дітям”, – говорить Ірина Ткачук.

 Саме так з’явилася ідея створювати крем-мед. Продукт готують, шляхом збивання меду разом з фруктами, горіхами та іншими інгредієнтами.

 “Почали вигадувати незвичні солоні і гострі смаки. Зараз у нас більше 30 смаків. Ми постійно щось вводимо нове, деякі смаки виводимо, дивимось на попит, реакцію людей, беремо участь у ярмарках”, – розповідає Анастасія Войчук.

 Після початку пандемії власниці крафтового виробництва почали продавати мед через соцмережі та здійснювати доставку.


 ЧИТАТИ: ДЕФІЦИТ: В УКРАЇНІ НЕ ВИСТАЧАЄ БДЖОЛОПАКЕТІВ ТА БДЖОЛИНИХ МАТОК

 

 

Останнє редагування Неділя, 12 грудня 2021 12:15
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)