ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваКочівля пасік і запилення: коли і як краще розміщувати бджіл
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Кочівля пасік і запилення: коли і як краще розміщувати бджіл

 Сезонна кочівля пасік не лише покращує показники медозбору через наявність додаткових джерел нектару, а й сприяє запиленню, що призводить до підвищення врожайності та якості сільськогосподарських культур.

Утім, важливо перевезти пасіку в правильний момент – коли медонос лише починає квітнути. Про це розповіла Любов Кошова, науковий співробітник ННЦ “Інститут бджільництва ім. П.І.Прокоповича”, повідомляє SEEDS.

 “Якщо привезти завчасно, то вони знайдуть інші джерела медозбору і неохоче переключатимуться на визначену культуру. Нарешті, якщо підвезти пасіку із затримкою, то перші найкращі і найбільші квітки залишаться недозапиленими і якість запилення знизиться”, – цитує Любов Кошову видання AgroTimes.

 Вулики краще встановлювати групами, рівномірно за периметром поля. Так якість запилення буде кращою, адже бджоли зможуть охопити ширшу ділянку.

 Нагадаємо, зміни клімату, хвороби комах та порушення правил використання пестицидів вже призвели до дефіциту бджолопакетів в Україні. Про це розповів Валерій Курейко, співвласник ТМ “Знатний Мед”.

 “З урахуванням кількості зареєстрованих на сьогодні бджолосімей (близько 2,5 млн. штук), в Україні внутрішня потреба у бджоломатках становить понад 2 млн. особин, а потреба у бджолопакетах — понад 1 млн. штук. Адже в середньому, тільки в результаті несприятливої зимівлі в Україні щороку гине чверть від загальної кількості бджолосімей”, – зазначає фахівець.


ЧИТАТИ:  УЧИТЕЛЬКА З МИКОЛАЇВЩИНИ ВІДНОВЛЮЄ УКРАЇНСЬКУ ПОРОДУ БДЖІЛ

 

 

Останнє редагування Середа, 08 грудня 2021 09:14
Оцініть матеріал!
(0 голосів)