ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваВ Україні майже втричі зріс попит на продукти бджільництва
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

В Україні майже втричі зріс попит на продукти бджільництва

В Україні зріс попит на бджолопродукцію В Україні зріс попит на бджолопродукцію

 В Україні майже втричі зріс попит на продукти бджільництва«Знатний Мед»

 На фоні загострення пандемії Covid-19 та введення карантинних заходів, в Україні спостерігається значне зростання попиту на продукти бджільництва — насамперед, це пилок, перга та прополіс, а також настоянки. Про це Kurkul.com повідомив Валерій Курейко, бджоляр та співвласник Бджоло-Садиби «Знатний Мед».

 «Сьогодні споживачі звернулися до віками перевірених засобів зміцнення імунітету. Прополіс, пергу, пилок, забрус та інші продукти замовляють набагато частіше і більше. Попит на продукти бджільництва зріс приблизно у 2,5 раза. Бували місяці, коли продажі були вищі, ніж по меду, чого раніше ніколи не було», — зазначив він.

 Вартість багатьох продуктів бджільництва (особливо таких як перга, прополіс, маточне молочко) вища, ніж меду, тому на пасіці середніх розмірів продажі цих продуктів можуть приносити непоганий дохід і досягати частки 40% у загальному обсязі продажів за рік.

 За інформацією експерта, зростає інтерес і з боку закордонних партнерів, які активно вивчають можливості імпорту української продукції бджільництва — наприклад, до Литви, Польщі, Туреччини, Ізраїлю.

 «Звичайно, продукти бджільництва, не є лікарськими чи антивірусними засобами самі по собі. Водночас вони є природними та не шкодять організму. Людина з хорошим імунітетом менше ризикує захворіти, а хвора — може швидше подолати хворобу», — вважає Валерій Курейко.

 Варто зазначити, що дані по обсягам виробництва продуктів бджільництва в Україні відсутні. Але зрозуміло, що частка продуктів бджільництва у загальному обсязі виробництва медової продукції доволі невелика. Водночас, їх збір та обробка потребують ретельного підходу та постійної уваги.


ЧИТАТИ: ЦІНА НА МЕД В УКРАЇНІ СТАНОМ НА 5 КВІТНЯ 2021 РОКУ

 

 

Останнє редагування Субота, 10 квітня 2021 02:08
Оцініть матеріал!
(0 голосів)