До 10 травня 2025 р. Формуємо замовлення на продаж бджолопакетів (по 4 р.р. або 3+1) (Полтавська обл., Кременчуцький р-н.) з матками 2024 року - українська степова. Самовивіз. Ціна договірна. |
У Брюсселі провели демонстрацію бджолярі. Вони вимагають від Єврокомісії захисту від конкурентів з інших регіонів, які наводнили ринок дешевим медом.
11 бджолярів з Миколаївської області вирішили об’єднатися в сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Медовий Буг», повідомляє Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва.
Від масштабних пожеж в Австралії найбільше дісталося медовій галузі.
Одним із найдавніших та найулюбленіших зайнять українців було бджільництво.
Закінчується 2019 рік. Він виявився складним для України, для багатьох її жителів, зокрема був не простим для українських пасічників.
Сегмент запилення може в перспективі приносити Україні більш ніж 1 млрд доларів.
За одинадцять місяців поточного року Україна експортувала 49,739 тис. тонн меду на суму $90,7 млн. Із них у листопаді – понад 7 тис. тонн, що більш ніж удвічі перевищує жовтневий показник.
Сьогодні мед входить до топ продуктів, після оливкової олії і кави, які найчастіше фальсифікуються
Пакувати мед у віск… Таке дивовижне рішення для зберігання не менше дивовижного продукту могли придумати тільки бджоли, і наші неймовірні співвітчизники з Дніпра.
Україна виробляє майже 70-80 тис. тонн меду на рік, що перевищує обсяги експорту та споживання цієї продукції на внутрішньому ринку та призводить до накопичення запасів, повідомив директор з розвитку “Асканія-Пак” Віктор Іванченко.
Україна - один з провідних світових експортерів меду. тому від того, наскільки українські виробники меду встигають за світовими трендами, залежить майбутнє галузі:
Як показує судова практика отримати грошову компенсацію в разі отруєння бджіл можна, отримати упущену вигоду через загибель бджіл можна, стягнути моральну шкоду з фермера теж можна.
Національна академія Державної прикордонної служби ім. Богдана Хмельницького має намір домовитися з ТОВ "Уа Макс Трейдинг" (Київ) про закупівлю 8,6 тонн меду за 426,4 тис. гривень.
Медова галузь в усьому світі зараз переживає не найкращі часи. Фальсифікація меду дешевими цукровими сиропами призвела до падіння попиту на натуральний продукт і глобальне зниження цін.
За десять місяців поточного року Україна експортувала 42,698 тис. тонн меду на суму $78,2млн, з яких у жовтні – 3 тис. тонн.
В Україні буде створено робочу групу за участю відповідальних департаментів Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, інших відомств і профільних асоціацій.
Одним з глобальних викликів для виробників продуктів харчування є питання фальсифікацій і шахрайства з харчовими продуктами.
Пробіотики, корисні мікроорганізми, більш відомі для зміцнення здоров'я кишечника у людей, в даний час використовуються вченими Західного університету і Дослідницького інституту здоров'я Лоусона (Лондон, Канада) для порятунку медоносних бджіл від знищення. Нове дослідження, опубліковане в журналі Nature ISME J, демонструє, як пробіотики можуть потенційно запобігти поширенню зараження інфікованим вуликом, так званим American Foulbrood.
Близько ста років тому, Ейнштейн сказав влучну фразу: «Якщо на Землі зникнуть бджоли, то через чотири роки зникне і людина. Не буде бджіл — не буде запилення, не буде рослин, не буде людини».
Вплив людини на біосферу стає причиною масового вимирання комах. Міжнародна група вчених виявила тривожні ознаки наближення катастрофи. Про це пише Phys.org.
Спілка пасічників України підписала меморандум про співпрацю з спілкою Український контроль аграрного захисту, щоб разом протидіяти ввезенню контрабандних ЗЗР та спільно займатися просвітницькою роботою щодо правильного використання агрохімї. Про це передає Agronews.ua
Український соняшниковий мед знищує кишкову паличку, золотистий стафілокок, лістерію та сальмонелу. Про це під час Медового форуму «Україна медова і світ» повідомила Леонора Адамчук, кандидат сільськогосподарських наук, доцент Національного університету біоресурсів і природокористування України повідомляє UHBDP.
В 2018 році кількість медової продукції на ринках України, що містить в собі залишки антибіотиків збільшилися на 25%, в порівнянні з сезоном 2016 року.
Тільки 40 пасік в Україні мають органічний сертифікат та виробляють органічний мед, ще 70 – в процесі сертифікації. Найбільша кількість органічних пасік локалізуються в Миколаївській та Луганській областях, пише на своїй сторінці у Facebook uhbdp.