Сайт про бджіл і бджільництво

Еводія Даніеля

 Еводія Даніеля або Тетрадіум Даніеля, Бджолине дерево, Медове дерево, корейська еводія (Euodia daniellii, Tetradium daniellii, hupehensis). Рід рослин

із сімейства Рутові (Rutaceae). Швидкоростуче дерево, яке може досягати від 6 до 15 м у висоту в залежності від місця розташування. Листя близько 30 см, схожі на горіхові, складаються з 5-11 гладких темно-зелених листочків, ароматних при розтиранні. Великі суцвіття маленьких, білих, пахучих квіток з'являються в кінці літа.

 Батьківщиною цього дерева, званого ще корейською акацією, є Далекий Схід – Китай і Корея, – а в Європі воно відоме з середини 20 століття. Англійці назвали Еводію «Бджолиним деревом» — Bee Bee Tree, а німці — Wohlduftraute, що перекладається як «Ароматний діамант». У Франції Еводія зустрічається в міських насадженнях і парках. Під час цвітіння навколо них збирається величезна кількість бджіл.
 Ці дерева цвітуть у кінці літа, коли відсутня достатня кількість медоносів і тим самим бджоли можуть зробити собі зимові запаси. Та й мед дуже смачний. Це рослина схоже з білою акацією і липою, які в помірному кліматі є рекордсменами за медопродуктивністю. Але навіть при такому порівнянні Еводія залишається поза конкуренцією. Мед придатний для зимівлі бджіл.

Можливе повторне цвітіння в жовтні, але за сприятливої погоди.

Останнє редагування П'ятниця, 30 вересня 2022 15:14
Оцініть матеріал!
(3 голосів)

Галерея зображень

Детальніше в цій категорії: « Агератум Еремурус »