ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваЧотири гектари релаксу: як зробити з пасіки туристичний об’єкт
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Чотири гектари релаксу: як зробити з пасіки туристичний об’єкт

 Кемпінг як спосіб відпочинку стає дедалі популярнішим серед українських мандрівників. Одним із таких є «Медовий блюз» — солодкий кемпінг, який знаходиться у мальовничому селі Луб’яна за 30 км від Львова.

 «Наша територія — це повноцінний кемпінг, куди можна приїхати у будь-який час. У нас є все, що присутнє у стандартних європейських кемпінгах: місця для паркування авто, розміщення намету, є можливість підключення до електромережі, прийняти теплий душ та скористатись кухнею з повним набором посуду. Є пральна машина та інтернет», — розповів AgroPortal.ua власник пасіки «Медовий блюз» Андрій Лалак.

 Він додає, що почалося все випадково, бо насправді Андрій на той час зовсім не прагнув мати бізнес.

 Я дуже люблю мед, і мені хотілось мати свою пасіку. Теорію черпав із книг, а тренувався на кількох вуликах, які поставив біля хати. Я так всім цим захопився, що захотілось розповісти про життя бджолосімей іншим людям. У той час у мене зовсім випадково з’явилося приміщення колишньої ферми, я й почав поступово його облаштовувати. Наразі наша пасіка налічує 70 вуликів, у яких проживають бджоли карпатської породи. Ми їх нікуди не вивозимо, у нас стаціонарна пасіка.

 Згодом у чоловіка виникла ідея створити не просто пасіку, а такий собі туристичний об’єкт, де можна було б проводити екскурсії, розповідати про бджіл та показувати, як вони працюють. Навіть облаштував вулики з прозорими стінками та підключив відеокамеру. Охоче слухають розповіді про дивовижне життя бджіл і дорослі, і діти. Дуже популярні вони серед школярів, цілими класами приїздять на екскурсії. А цьогоріч батько Андрія Лалака пан Михайло створив оригінальні вулики — грибочки. Біля них радо фотографуються гості кемпінгу.

 Бажаючі також можуть спробувати унікальну процедуру оздоровлення всього організму – сон на бджолиних вуликах. Ліжко-лежанка розташоване безпосередньо на вуликах в дерев’яному будиночку. Конструкція диво-вулика продумана так, що жодна бджола не може вжалити. Коли люди почали їхати на таку демонстраційну пасіку, виникла потреба у їх розміщенні, обслуговуванні, ось так з часом і утворився відпочинковий комплекс із альтанками, мангалами та різноманітними розвагами, майстер-класи з валяння вовни, гончарства тощо.

 «Відвідувачів ми можемо приймати цілий рік, але їдуть вони здебільшого в літній сезон. Хтось заздалегідь попереджає про свій приїзд, а хтось заїжджає до нас без попереджень — ми раді всім! Територія у нас велика, кілька гектарів, тож обмежень у відвідувачах немає. Маємо зали у критому приміщенні й навіть актову зі сценою для проведення різних заходів. Можемо прийняти 200 гостей одночасно, але і це не межа. На жаль, нинішня ситуація суттєво вплинула на потік відвідувачів», — продовжує Андрій Лалак.

 Власники пасіки пропонують відвідувачам придбати мед, різноманітні настоянки, питні меди за старовинними рецептами, це такий собі крафтовий слабоалкогольний напій, дещо схожий на пиво. «Медовий блюз» є на сторінках гастрогіда «Дороги гурманів. 100 крафтових місць України».

Допомагаємо Збройним силам України, підтримуємо розвиток нашої економіки.

 Все буде Україна!


ЧИТАТИ: АКАЦІЄВИЙ МЕД ПОДОРОЖЧАВ ДО 400-450 ГРН/Л.

Останнє редагування Неділя, 17 липня 2022 17:49
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)