ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваВ Молдові фермерів зобов'язали попереджати бджолярів про обробку полів поблизу пасік
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

В Молдові фермерів зобов'язали попереджати бджолярів про обробку полів поблизу пасік

 Законодавчі зміни, ухвалені парламентом Молдови, передбачають, що бджолярі та сільгоспвиробники зможуть використовувати інформаційну систему

для обміну інформацією про обробку сільськогосподарських культур засобами захисту рослин на земельних ділянках, поблизу яких розташовані вулики.
 Про це пише propozitsiya.com з посиланням на EastFruit.
 Згідно з документом, ситуації масового отруєння бджіл виникають через погану взаємодію аграріїв та бджолярів з питань застосування засобів захисту рослин для обробки посівів сільгоспкультур, поблизу яких розташовані вулики. Це завдає величезних збитків не тільки бджільництву, а й всьому агросектору.
 Для виправлення ситуації проєктом передбачено створення інформаційної системи обміну інформацією між фермерами, бджолярами та контролюючими органами з питань обприскування сільськогосподарських культур та місцезнаходження пасік.
 Так, аграрії будуть зобов'язані повідомляти в інформаційній системі проведення обробки не менше ніж за 48 годин до обробки, точно вказавши дату і час проведення робіт, найменування фітосанітарного препарату або добрива, норму витрати продукту і т.д.
 Також запропоновано поправки до Кодексу про правопорушення, що передбачають покарання за використання засобів захисту рослин та добрив для захисту сільськогосподарських та лісових культур без попереднього повідомлення через інформаційну систему, а також за внесення до системи помилкових даних.
 Для фізичних осіб штраф може варіюватися від 450 до 750 лей (від 698 до 1163 грн), а для осіб, які займають відповідальні посади, — від 1500 до 2250 лей (від 2327 до 3491 грн).

 

Допомагаємо Збройним силам України, підтримуємо розвиток нашої економіки.

 Все буде Україна!


ЧИТАТИ: НЕЙМОВІРНІ СЕЛА УКРАЇНИ 2022. ПОКРОВСЬКЕ, ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ОБЛАСТЬ

 

Останнє редагування Вівторок, 14 червня 2022 19:55
Оцініть матеріал!
(0 голосів)