ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваЧи зможуть бджолярі отримати дотації цього року?
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Чи зможуть бджолярі отримати дотації цього року?

 Протягом 2020 та 2021 року власники пасік могли отримати дотації на бджолосім’ї (200 грн на кожну) та компенсації на закупівлю відводків, маток та нових бджолосімей.

Так, минулого року допомогу отримали майже 40 тис. пасічників. У період війни політика підтримки аграрної галузі дещо змінилася. Тож чи зможуть бджолярі отримати дотації цього року?

 Надання дотацій для плодоовочевої галузі призупинено (компенсації за закупівлі саджанців та ін.). У той же час, аграрії, які володіють земельним банком площею понад 100 гектарів можуть отримати кредит під 0%. У галузі тваринництва ситуація дещо інша.

 На порталі Дія вказано: “Громадяни та суб’єкти господарювання, які є власниками бджолосімей мають право на отримання державної підтримки (дотації) за бджолосім’ї на безповоротній основі. Для отримання такої дотації необхідно звернутись до органу місцевого самоврядування за місцем знаходження пасіки з необхідними документами”.

 Що ж до даних у розділі “Державна підтримка/Тваринництво” на порталі Міністерства агрополітики, то вони не оновлювалися з 30 листопада 2022 року.

 Щоб отримати роз’яснення щодо держпідтримки бджолярів поточного року, журналісти StilnykUA звернулися з запитом до регіональної влади, а саме до Департамент агропромислового розвитку Сумської ОДА.

 “На час дії воєнного стану припинені всі програми щодо дотацій. На жаль”, – відповіли у профільному департаменті.

 Отже, якщо уряд не ухвалить нових рішень щодо підтримки галузі тваринництва, цього року бджолярі не зможуть отримати дотацій та компенсацій за закупівлю бджіл та маток.

Допомагаємо Збройним силам України, підтримуємо розвиток нашої економіки.

 Все буде Україна!


ЧИТАТИ: НОВА ОРГАНІЧНА ПАСІКА З’ЯВИЛАСЯ НА ОДЕЩИНІ

Останнє редагування П'ятниця, 13 травня 2022 20:54
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)