ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваБджолярі можуть недобрати третину меду у 2022 році
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Бджолярі можуть недобрати третину меду у 2022 році

Фото від honeybees thebroseleybeekeeper Фото від honeybees thebroseleybeekeeper

 Агресія росії завдала шкоди українському бджільництву — частина пасік була зруйнована внаслідок обстрілів, на окупованих територіях деякі пасіки свідомо знищувались російськими загарбниками.

Про це повідомляє повідомляє KURKUL з посиланням на пресслужбу компанії «Знатний Мед».

 За оцінками експертів, втрати бджолосімей на Півночі (Київська, Чернігівська), Сході (Слобожанщина) та Півдні (Херсонська, Миколаївська області) України можуть становити до 30%.

 «Окрім бджіл втрачено вулики, обладнання, виробничі лінії. Через військові дії, частина бджолярів була вимушена покинути свої домівки — а, отже, навіть якщо пасіки вціліють, бджолосім’ї залишаться без проведення необхідних весняних заходів (підгодівля, розширення), що, своєю чергою, негативне вплине на їх подальший розвиток», — йдеться у повідомленні.

 Також експерти зазначають, що на медовий врожай глобально впливає екологія в цілому та аграрна складова зокрема. Через війну, в деяких районах посівна не відбувається або ж посівні площі зменшились, проходять активні бойові дії або ж розмінування територій тощо. За даними ООН, через війну в Україні у 2022 р. третина полів непридатна для посіву. При цьому площі під соняшник скорочуються, у пріоритеті злакові, а вони не є медоносами.

 «Вказані фактори можуть призвести до скорочення медозбору на 25-30%. Великого значення у цьому сезоні набувають дикорослі медоноси», — зазначають експерти.

 Водночас вони вважають, що у 2022 р. меду буде достатньо для внутрішнього споживання, а ось обсяги експорту можуть суттєво скоротитися.

Допомагаємо Збройним силам України, підтримуємо розвиток нашої економіки.

 Все буде Україна!


ЧИТАТИ: ЯГІДНИЙ КООПЕРАТИВ «ЯК БДЖОЛА» ІНІЦІЮЄ БЛАГОДІЙНИЙ ПРОЄКТ

Останнє редагування Середа, 27 квітня 2022 14:45
Оцініть матеріал!
(0 голосів)