ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваЧилійські поліцейські хотіли розігнати мітинг пасічників, але їх покусали бджоли
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Чилійські поліцейські хотіли розігнати мітинг пасічників, але їх покусали бджоли

 Сім поліцейських були доставлені до лікарні в Чилі після того, як їх укусили бджоли під час протесту пасічників, які стурбовані довготривалою посухою.

 Місцеві чиновники повідомили, що четверо бджолярів були затримані після протестів перед президентським палацом в Сантьяго (Чилі), а сім співробітників національної поліції були доставлені до лікарні після укусів, які намагалися заарештувати бджолярів і винести вулики з вулиці, повідомили в поліції.

 Виробництво меду постраждало від тривалої посухи в Чилі, яка призвела до виснаження таких джерел їжі для бджіл, як квіти та с/г культури.

 Вчені вважають, що посуха не є рідкістю в Чилі, але нинішня велика посуха триває з 2010 року, і кліматичні зміни принаймні частково винні в цьому.

 Пасічники хочуть реформи від уряду - підвищити ціни на мед або надати субсидії виробникам меду, і вони попросили зустрітися з президентом Себастьяном Пінерою.

 На проспекті перед палацом пасічники встановили близько 60 вуликів, у яких було приблизно 1000000 бджіл.

 Один із пасічників Хосе Ітурра розповів місцевим журналістам, що посуха в комуні Коліна на північ від Сантьяго вбиває місцеву популяцію бджіл.

 «Бджоли гинуть», — сказав пан Ітурра.

 «Якщо бджоли загинуть, життя не буде. Це те, що ми хотіли підкреслити цією демонстрацією».

 Представник міністерства сільського господарства в регіоні Сантьяго сказав, що агентство також стурбовано впливом посухи на бджіл.

 Уряд протягом декількох місяців надає допомогу 20 громадам, які відчувають серйозний дефіцит води, сказав журналістам Омар Гузман, регіональний секретар сільського господарства.

 Посухи та підвищення температури внаслідок зміни клімату вплинули на популяції бджіл у всьому світі.

 Дослідження 2020 року, опубліковане в журналі Science, показало, що за одне покоління популяція скоротилася приблизно на 50 відсотків у Північній Америці та на 17 відсотків у Європі. 


 ЧИТАТИ: НАЗВАНО ОСНОВНІ КРАЇНИ-ІМПОРТЕРИ УКРАЇНСЬКОГО МЕДУ

 

Останнє редагування Середа, 12 січня 2022 17:02
Оцініть матеріал!
(0 голосів)