ГоловнаМультимедіаНовини бджільництваВідбулось нове засідання робочої групи з бджільництва при Мінекономіки
Бджільництво в Україні

Сайт про бджіл і бджільництво

Відбулось нове засідання робочої групи з бджільництва при Мінекономіки

Публікація Леонори Адамчук Публікація Леонори Адамчук

 Відбулось нове засідання робочої групи з бджільництва при Мінекономіки від 29.01 2021р.

 Про це на своїй сторінці у Facebook розповідає Леонора Адамчук. 

 1. Заступник Міністра Сергій Глущенко назвав законопроекти до розгляду у робочій групі, зокрема:
- проект Закону України "Про захист рослин" №4600 від 16.01.2021р.
- проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері поводження з пестицидами і агрохімікатами" № 4558 від 30.12.2020р.
 Також, наголосив на важливості дотримання пасічниками Наказу №39 від 10.02.2016 "Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам"
 2. Наталія Щирова (керівник експертної групи у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин директорату державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів Мінекономіки) детально роз'яснила чому не слід пасічникам (операторам ринку з первинного виробництва, які не є ФОП чи іншими суб'єктами господарювання чекати інспекцій та аудиту). 
 3. Відбулося голосування за Проект наказу “Про деякі питання у сфері бджільництва” . За - 29, Проти - 11. Наказ регулює питання реєстрації пасік та видачу паспорта пасік, містить Інструкцію з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин, в тому числі бланки заяв, акту та інше. У Наказі без змін залишився план породного районування (не дійшли згоди, залишили це питання для нового закону про бджільництво, над яким іде зараз робота), інші додатки - були виключені (про експорт та вимоги до пасік).
 4. Подальша робота РГ буде стосуватися напрацювання "Гігієнічних вимог до потужностей, на яких здійснюється виробництво та/або обіг продуктів бджільництва", проекту Закону "Про бджільництво..." та інших вище згаданих документів.


ЧИТАТИ: ВЖЕ СІЧНІ УКРАЇНА ВИЧЕРПАЛА РІЧНУ КВОТУ НА ПОСТАЧАННЯ МЕДУ І СОКІВ В ЄС

 

 

 

Останнє редагування П'ятниця, 29 січня 2021 21:45
Оцініть матеріал!
(0 голосів)