Версія для друку

Гадяцьке аграрне училище планує відкрити цех із переробки меду

 Проєкт USAID «Економічна підтримка України» закупив для потреб Державного навчального закладу «Гадяцьке аграрне училище» (Полтавська область) обладнання для модернізації лабораторії з дисциплін «Біологія бджолиної сім'ї»,

«Хвороби та шкідники бджіл», «Матковивідна справа у бджільництві», «Продукти бджільництва», «Медоносна база».

 Про це повідомляє Agroportal з посиланням на проєкт USAID «Економічна підтримка України» у їх профілі Facebook.

 До переліку обладнання увійшли 12 ноутбуків та програмне забезпечення до них, шафа для зарядки ноутбуків, 12 мікроскопів, 2 термостати, 2 інкубатори для виводу маток, 1 набір обладнання для штучного осіменіння бджолиних маток з мікроскопом.

 Також навчальний заклад отримав частину обладнання для цеху з переробки продукції бджільництва: два баки-відстійники з фільтром, одну медогонку, два столи для розпечатування стільників, три двосекційні фільтри, три візки-підйомники для перевезення вуликів, один пристрій для кремування меду, три декристалізатори меду для бочок, генератор та три великі зонти для роботи на вулиці.

 Це обладнання допоможе покращити матеріально-технічну базу закладу та відкрити цех із переробки продуктів бджільництва.

 Наталія Сенчук, директорка Гадяцького аграрного училища

 Незабаром у пасічників розпочинається сезон, тож на нашій навчальній пасіці ми вже будемо використовувати нове обладнання. Це все сприятиме популяризації бджільництва серед молоді та просуванню новітніх технологій у цій галузі, допоможе нашим випускникам розпочати власну справу, розвивати сільську місцевість і піднімати економіку країни у післявоєнний час.

 Проєкт USAID найближчим часом планує доставити решту обладнання для лабораторії та цеху, а також тимчасовий будиночок для пасічників і платформу для транспортування вуликів для облаштування навчальної пасіки училища, закупить 100 дерев’яних вуликів та лінію з відкачування меду.

 Училище має навчальну пасіку на 15 бджолиних сімей, її основна частина розміщена у селі неподалік Гадяча.

 Також студенти училища навчатимуться за оновленими програмами спеціальності «Бджоляр» та «Майстер з комплексного обслуговування об'єктів з бджільництва», отримають більш конкурентні навички та ширші можливості для працевлаштування.

 Наразі у Гадяцькому агарному училищі, яке є єдиним спеціалізованим закладом з підготовки бджолярів, навчається 198 студентів.

 Гадяцьке аграрне училище є партнером Проєкту USAID з 2019 року. Викладачі закладу та студенти неодноразово брали участь у різних тренінгах та навчальних програмах, які організовував Проєкт USAID. За цей час понад 1200 людей пройшли навчання на курсі “Професійне бджільництво”, частина з них започаткувала власну справу, отримала грант на розвиток бджільництва від різних державних та донорських програм.

 

Допомагаємо Збройним силам України, підтримуємо розвиток нашої економіки.

 Все буде Україна!


ЧИТАТИ: ЗА ПРАВИЛЬНОГО ЗАПИЛЕННЯ ВРОЖАЙНІСТЬ САДУ ЗРОСТАЄ НА 30-40% — ПАСІЧНИК

Останнє редагування Вівторок, 19 березня 2024 13:12
Оцініть матеріал!
(0 голосів)