Версія для друку

Бджолярі з Миколаївщини об’єдналися для створення медової фабрики

 Чотири роки тому сім бджолярів з Миколаївської області об’єднали свої виробництва, щоб взяти участь участь в Українському проекті бізнес-розвитку

плодоовочівництва (UHBDP). Метою співпраці господарств була спільна закупівля інвентарю та формування великих партій для продажу меду. Зараз на спільному господарстві (2 тис. бджолосімей) виготовляють 100 тонн меду на рік, повідомляє SEEDS.

 За допомогою проекту представники господарства змогли отримати досвід від колег в Україні та за кордоном. У 2019 році бджолярі зареєстрували торговельну марку «Медова Фабрика», а в 2020 році – товариство з обмеженою відповідальністю. Почали пакувати мед для формування роздрібних партій. Тепер «Медова Фабрика» планує придбати обладнання для переробки.

 Завдяки грантові від UHBDP пасічникам вдалося купити навантажувач та техніку для кочівлі, це дозволило господарству стати більш мобільним та отримувати більший асортимент меду.

 Один із засновників товариства, Олег Калінін, зазначає, що медоносів дійсно не вистачає, тому доводиться кочувати мало не всією країною, щоб досягти бажаного результату медозбору.


ЧИТАТИ: НА ВОЛИНІ ЗАГИНУЛО БЛИЗЬКО 200 БДЖОЛИНИХ СІМЕЙ

 

Останнє редагування Субота, 19 червня 2021 12:58
Оцініть матеріал!
(0 голосів)