Версія для друку

Ну Луганщині динамічно розвивається бджільництво

 У Луганській обл. збільшується кількість пасік. Зокрема, наразі нараховується понад 2,5 тисячі бджолярів.

Про це повідомляє kurkul.com з посиланням на пресслужбу Департаменту агропромислового розвитку Луганської ОДА.

 Зазначається, що лише цього року видано 450 нових паспортів пасік. Тож, на переконання посадовців Луганщини, медовий бізнес динамічно розвивається, а продукція луганських бджолярів затребувана як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.

 «У нас є досить великі шанси вийти у лідери в галузі і створити в області племінні господарства з розведення української степової бджоли. В Україні сьогодні їх 12, ми можемо створити три у Луганській обл.», — зазначив Антон Міхєєв, голова «Асоціація бджолярів Луганщини «Медова Артіль».

 Однак, за його словами, існують проблеми щодо захисту бджіл від отруєння пестицидами. Також дається взнаки недостатня кількість медоносних рослин та площ, на яких би могли працювати бджоли.

 «У рамках підписання Меморандуму про співпрацю між Луганською ОДА, ГУ Держпродспоживслужби у Луганській області, проєктом USAID «Економічна підтримка Східної України» та громадськими організаціями бджолярів Луганщини запропоновано висадити в області вздовж доріг катальпу — дерево яке одночасно прикрашало б пейзажі Луганщини та «годувало» бджіл», — йдеться у повідомленні.


ЧИТАТИ: НА КІРОВОГРАДЩИНІ СТВОРЯТЬ КЛАСТЕР ОРГАНІЧНОГО БДЖІЛЬНИЦТВА

 

Останнє редагування Вівторок, 25 травня 2021 00:04
Оцініть матеріал!
(0 голосів)