Версія для друку

20 травня – Всесвітній день бджіл

 20 травня – Всесвітній день бджіл. Це свято запроваджене ООН у 2017 році з метою підвищення обізнаності про загрози для запилювачів внаслідок людської діяльності.

 У цьому році Україна долучається до святкування і хоче запровадити традицію вшанування бджоли - основного запилювача планети.

 90% видів диких квітучих рослин у світі, понад 75% світових продовольчих культур і раціональне використання 35% агроценозів залежать від запилювачів.

 Бджоли роблять вагомий внесок у глобальну продовольчу безпеку та мають ключове значення для збереження біорізноманіття. Інтенсивне ведення сільського господарства, зміна землекористування, монокультури, пестициди та зміни клімату створюють проблеми для популяцій бджіл і, як наслідок, якості продовольства, що може мати далекосяжні негативні наслідки для людства.

 Купуючи мед та інші продукти бджільництва у місцевих бджолярів, вирощуючи квітучі рослини, які забезпечують бджіл кормами, уникаючи використання пестицидів і поширюючи інформацію про важливість запилювачів, кожен із нас робить важливий внесок у збереження біорізноманіття та підтримку сталого розвитку на планеті!


ЧИТАТИ: УКРПОШТА ВІДРЕАГУВАЛА НА ЗАГИБЕЛЬ ПІД ЧАС ТРАНСПОРТУВАННЯ 400 БДЖОЛОПАКЕТІВ

 

 

Останнє редагування Четвер, 20 травня 2021 00:51
Оцініть матеріал!
(0 голосів)