Версія для друку

Японія заборонила імпорт меду із Нової Зеландії через сліди гліфосату

 Японська влада відхилила чотири партії новозеландського меду, оскільки в січні в країні було запроваджено більш жорсткі перевірки на вміст гліфосату в продукції.

Про це йдеться в Фермерському огляді світової преси на Kurkul.com.

 «Міністерство сировинної промисловості (MPI) запровадило обов’язкове тестування на весь мед, який прямував до Японії з 20 січня, у відповідь на побоювання щодо високого рівня гліфосату після вибіркових випробувань. Це змусило владу розпочати тестування всього новозеландського меду на кордоні», — зазначає видання.

 Гліфосат є активним інгредієнтом таких продуктів, як Раундап. Влада Японії попередила MPI, що якщо 5% меду матиме перевищення по гліфосату, це зупинить експорт новозеландського меду до Японії.

 Виробники меду вказують на низький допустимий рівень гліфосату у Японії, який становить не більше 0,01 ppm (частин на мільйон), у порівнянні з нормативами Нової Зеландії 0,1 ppm та стандартом Європейського Союзу 0,05 ppm.

 «В Японії немає окремої класифікації меду, але він потрапляє в категорію за замовчуванням «інші» в правилах. На відміну від цього, зазначений японський ліміт для борошна, жита та гречки становить 30 ppm, кукурудзи — 5 ppm, а більшість часто вживаних овочів, таких, як картопля, капуста, броколі, салат та морква — 0,2 ppm», — пояснюють виробники меду.

 Загроза зупинки експорту меду виникла після того, як у січні японська влада відхилила 912 кг меду, упакованого новозеландською компанією G&K Davis, у якому рівень гліфосату становив 0,08 ppm. До цього, у листопаді минулого року партія меду з мануки від компанії Manuka Doctor була відхилена із показником рівня гліфосату у 0,02 ppm.


ЧИТАТИ: ДЕПУТАТ ПОЯСНИВ, ЯК ЗАКОНОПРОЄКТ ПРО БДЖІЛЬНИЦТВО І ЗАХИСТ РОСЛИН ВПЛИНЕ НА АГРАРІЇВ

 

 

Оцініть матеріал!
(0 голосів)